Onze resultaten

Wat gaat een leerling doen nadat zijn of haar tijd bij ons op school erop zit? Er zijn verschillende mogelijkheden. De meeste van onze leerlingen stromen rond hun achttiende uit naar een arbeids- of dagbestedingsplek.

Waar gingen onze leerlingen na school naartoe?

In schooljaar 2020-2021 stroomden 9 leerlingen uit. Van deze leerlingen vonden 5 leerlingen een (betaalde baan), en 4 leerlingen vonden een plek binnen dagbesteding. Deze cijfers verschillen van jaar tot jaar en worden sterk bepaald door de mogelijkheden van de groep leerlingen.

Kwamen onze leerlingen direct op de juiste plek?

We besteden heel veel tijd en aandacht aan het vinden van geschikte uitstroomplekken en bereiden leerlingen goed voor. Als we kijken naar de afgelopen vijf jaar zit maar liefst 91% van onze leerlingen na een jaar nog op de plek waar ze na onze school naartoe gingen. Zij hebben waarschijnlijk direct de juiste plek gevonden. Hier zijn we heel blij mee.

Klopt dat met wat wij van deze leerlingen verwachtten?

In schooljaar 2020–2021 is 90% van onze leerlingen volgens plan (OPP) uitgestroomd. Dat is boven de gestelde schoolnorm van 85%.

18, en dan

Vanaf 18 jaar is de leerling volgens de wet meerderjarig. Een aantal zaken verandert dan. Denk hierbij aan studiefinanciering, uitkering en wettelijke vertegenwoordiging. Rond de 17e verjaardag van een leerling ontvangen de ouders een brief met alle belangrijke informatie. Onze maatschappelijk werker kan je verder helpen.

Directe contactpersonen