Week van de Techniek.

Week van de Techniek.

De Week van de Techniek is een evenement waarin we leerlingen uit groep 7 van de basisscholen in de regio Stedendriehoek op een leuke en uitdagende manier laten kennis maken met techniek.

Stichting Platform Techniek is de initiatiefnemer van de Week van de Techniek.Vanuit MatchPoinD ondersteunen wij met leerlingen van VSO De Linde dit evenement in de Lebuiniskerk. Donderdag 12 maart werd er voor 80 leerlingen van 4 verschillende basisonderwijsscholen een informatiedag georganiseerd. De leerlingen van het basisonderwijs maken kennis met diverse technische proefjes, uitgelegd door studenten van Technische Universiteit Twente.  Een deel van de leerlingen gaat onder begeleiding van leerlingen van Arkenstein een door een zonnencel aangedreven molentje maken.

Wij van De Linde verzorgen bij binnenkomst wat te drinken en een ontbijt koek en daarnaast maken we voor de mensen van de organisatie de lunch klaar.

Platform Techniek is opgericht door de gezamenlijke techniekbranches om de instroom van nieuwe leerlingen in de techniek te bevorderen. Door het bundelen van de krachten willen we techniek promoten en de jeugd kennis laten maken met de beroepen en carrièremogelijkheden binnen de techniek.

Deelnemende technische bedrijven en sponsoren helpen bij de organisatie of stellen hun bedrijf open tijdens de open dag.

Naast dit evenement wordt er op school ook geëxperimenteerd tijdens de lessen, zodat leerlingen zo veel mogelijk kennis kunnen maken met verschillende technieken. Dit levert mooie resultaten op die op school tentoon gesteld worden en wellicht binnenkort ook op de website te zien zijn