Stage-caroussel atelier Avonturijn en Groen en Dier

Eind maart zijn Thijs, Amber, Gwenn, Colin, Musa, Raul en Diego uit de klassen Brink, Kowet en IJssel gestart met een nieuwe stage. Deze leerlingen gaan elke woensdag met onze nieuwe bus naar Raalte om stage te lopen bij Avonturijn of de Groen en Dier. Beide stageplekken zijn dagbestedingslocaties van Zozijn. Atelier Avonturijn is een kleinschalige creatieve werkplek. In dit atelier kan je leren schilderen, werken met papier-maché, boetseren en mozaïeken. Er worden kunstwerken gemaakt zoals kleurrijke keramieken bloemen, vogelhuizen, vogels, dieren, schalen, dikke dames, bijzondere beelden en grote papier-maché objecten.

Bij Ivoor Groen en Dier zijn de leerlingen aan de slag met dieren en planten. De werkzaamheden daar zijn zowel binnen als buiten.

De stage-caroussel is bedoeld om kennis te maken met verschillende werkplekken. Er gaat altijd begeleiding van school mee om de leerlingen daar te begeleiden. We zijn dankbaar dat we bij Zozijn mochten komen proeven en ervaren. Eind mei stopt deze stage-caroussel en we kijken nu al terug op een zeer geslaagde stage. We hebben veel geleerd en we hadden vooral ook veel plezier.