Onze collega Lidy is GENOMINEERD

Op 3 oktober 2024 wordt weer de titel Leraar van het Jaar uitgereikt aan vier bijzondere leraren uit het po, vo, so en mbo.

Afgelopen week heeft onze collega Lidy Berg het mooie nieuws gekregen dat ze is genomineerd voor “Leraar van het jaar 2024”.

Elk kind heeft recht op het beste onderwijs. Duizenden leraren werken daar elke dag keihard aan. Vanuit vakmanschap en vanuit hun passie. Om dat zichtbaar te maken, wordt elk jaar de Leraar van het Jaar gekozen.

Voor het speciaal onderwijs is Lidy één van de genomineerden omdat ze heel veel kennis, ervaring en energie heeft op het gebied van zowel pedagogiek als didactiek. Ook heeft ze zeer goed oog voor het welzijn en welbevinden van de leerlingen en biedt ze een positief en veilig pedagogisch klimaat in de klas. Ze zoekt actief naar hoe leerlingen die het nodig hebben geholpen kunnen worden. Bovendien is Lidy een bruggenbouwer, met een visie op het (speciaal) onderwijs. Ze heeft oog voor die elementen die nodig zijn om leerlingen goed te laten meedoen in de maatschappij. Een fijne collega. Zo eentje als Lidy wil je altijd in je team.

Een Leraar van het Jaar is ambassadeur van het vak, enthousiast en bevlogen. Het is iemand die actief bijdraagt aan de ontwikkeling van goed onderwijs. Die iets bijzonders in de les doet en het beste uit de leerlingen haalt.

De Leraren van het Jaar zijn een jaar lang ambassadeur van hun beroep. Ze geven advies en nemen initiatieven om het onderwijs en hun vak te verbeteren. Iets wat Lidy sowieso al doet en ongetwijfeld altijd zal blijven doen. Gevraagd en ongevraagd.

De nominatie is een feit. Er staat nogal wat te gebeuren. En wij zijn nu al trots! Inmiddels staat Lidy in de top 10. WAUW! Wij vieren dit alvast met een taartje. Lidy, namens al jouw collega’s van harte gefeliciteerd met deze nominatie!