Kom je ook naar de workshops Dj, Rap en Dans & Theater?

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen gaan de workshops helaas NIET door. Zodra wij weten wanneer er weer workshops worden georganiseerd zullen we dit middels de website en middels mail naar alle ouders hierover communiceren. 
.
Op 27 november is het zover, dan organiseert Stichting Battle4kids in het kader van kunst & cultuur
de workshops Dj, Rap en Dans & Theater in Zutphen voor kinderen en tieners. Met deze nieuwsflits willen
we jullie informeren en natuurlijk enthousiasmeren over de workshops.

Doelgroep
Workshops in de richting kunst en cultuur, die worden wel vaker gegeven. Wat het mooie is aan deze
workshops is dat de doelgroep kinderen en tieners zijn die net even wat meer aandacht nodig
hebben.

Dit uit zich in het volgende: De docenten hebben ervaring met de doelgroep. Tijdens de workshops zijn ongeveer twee extra mensen aan de zijlijn aanwezig om tieners en kinderen waar nodig op te vangen. Er is een ruimte beschikbaar voor als iemand even rust nodig heeft. In de communicatie naar buiten proberen we al een duidelijk beeld te geven van de docenten, de ruimte en de planning.

Over de workshops Rap
Er vinden twee rap workshops plaats van ieder 1,5 uur waar plek is voor maximaal 10 mensen per workshop. Een voor 7 tot en met 11-jarigen en een voor 12 tot en met 18-jarigen. De workshop wordt gegeven door rapper Jan Tensen, gerenommeerd theater,-en rapdocent. Jan is een hiphopartiest die met een positieve boodschap een brede doelgroep aanspreekt. Een workshop waarin het schrijven en performen met overtuiging centraal staat. Via interactieve groepsopdrachten leren de kinderen en tieners rijmen en dit ritmisch op een beat te rappen. Thema’s als dromen, hobby’s, familie, vrienden, wat je boos maakt of waar jij het allerbeste in bent komen aan bod. Ook gaan ze samen werken aan de opbouw van een goede track met een refrein. Dit schaven ze tot ze tevreden zijn en met overtuiging dit op een beat kunnen rappen. Hierna gaan werken ze aan de performance
en interactie met het publiek.

Over de workshops Dj
Er vinden twee dj workshops plaats van ieder 1,5 uur waar maximaal 10 mensen per workshop aan kunnen deelnemen. Een voor 7 tot en met 11-jarigen en een voor 12 tot en met 18-jarigen In deze workshop leren de kinderen en tieners onder andere iets over het gebruik van apparatuur, mixen en een plaat aankondigen. Hierbij wordt rekening gehouden met de favoriete muziek van de bezoekers.
Deelnemers kunnen een combinatie van workshop volgen met Rap. Aan het einde van de workshop is er ruimte gereserveerd waarin elke deelnemer mag laten zien wat zij of hij heeft geleerd en heeft gemaakt. De workshops worden gegeven door djproducer.school uit Boxtel en zij hebben voor de doelgroep zowel complexe als zeer simpele draaitafels waardoor het voor iedereen mogelijk is een resultaat te behalen.

Over de workshop Dans & theater
Er wordt een 3 uur durende workshop dans & theater gegeven voor kinderen en tieners in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar. Deze wordt verzorgd in samenwerking met Telekids Musicalschool / RTL Talent Academy en lerares Yuliya Globa. Deze lerares die werkt via Momo Theaterwerkplaats is gespecialiseerd om dans tot stand te brengen met diverse groepen kinderen. Samen met een docente muziektheater is er een interactief programma mogelijk volledig afgestemd op de doelgroep.
Er vindt niet één programma plaats die een liedje of dans oplevert maar een totaalprogramma in de termen van musical.

Waar en hoe laat
De workshops vinden plaats op 27 november 2021 in het Koelhuis in Zutphen, op steenworp afstand van het centraal station. De aanvang is om 13.00 uur en eindigt rond 17.30 uur.

Aanmelden
Ouders, verzorgers of tieners kunnen zich aanmelden via de website van Battle4KidsTickets bestellen Kunst en Cultuur - Battle4kids, Deelname kost 10 euro per deelnemer inclusief lunch. Belangrijk om te weten is dat in principe ouders of verzorgers niet bij de workshops zelf aanwezig kunnen zijn. In het Koelhuis is een café waar eventueel gewacht kan worden.