Gezonde schoolkantine

Iedere dinsdag en vrijdag is de schoolkantine van vso De Linde geopend. Iedere keer staat er weer een ander gezond menu op de planning. Soep, gezonde broodjes, gezonde snacks en soms zelfs groente uit onze moestuin zijn dan te verkrijgen in de school.

De afgelopen jaren zijn we samen met de Gezonde Schoolbrigade gaan kijken hoe we de kantine nog gezonder kunnen krijgen. Hierbij kun je als school een bronzen, zilveren of gouden schoolkantineschaal verdienen.

Donderdag 12 november was weer de jaarlijkse uitreiking van de Kantineschalen van het Voedingscentrum voor de Gezonde School. Elk jaar worden de eisen strenger en dus voor ons spannender. Wat zijn de eisen waaraan we als school moeten aan voldoen?

  • Voldoen we aan de eisen op het gebied van uitstraling, aanbod en beleid.
  • Worden er gezonde producten aangeboden uit de schijf van vijf.
  • Voldoen de recepten die gebruikt worden aan de vernieuwde richtlijnen voor 2021? Een voorbeeld hiervan is dat we zo weinig mogelijk zout toevoegen maar verse kruiden of specerijen. Room mag helemaal niet meer gebruikt worden in de recepten.
  • Is er een water-tappunt voor leerlingen in de klas en bevatten de aangeboden sapjes in de schoolkantine geen toegevoegde suikers.

In 2018 hebben we de eerste Zilveren schoolkantine schaal gewonnen en vorig jaar zelfs Goud! We hebben ons dit jaar het doel gegeven om weer voor de gouden schaal te gaan.

Vanwege de corona-maatregelen werd de uitreiking dit jaar online verricht en waren de eerste 25 schalen die uitgedeeld worden per post naar de scholen gestuurd. Tijdens de uitreiking hebben we de post mogen uitpakken en konden we zien wat het dit jaar is geworden. Groot was de vreugde toen er een GOUDEN Schaal tevoorschijn kwam!

We mogen met z'n allen trots zijn op onze Gezonde Schoolkantine. Ook komend jaar zullen er alleen maar gezonde broodje, soepen en snacks verkocht worden aan iedereen die bij ons op dinsdag en/of vrijdag komt lunchen in de school!