Fotografie

We hebben een workshop fotografie gevolgd met de leerlingen.  Dit zorgt voor veel meer mogelijkheden tijdens de lessen om in te zetten.  Onze leerling Janman heeft hierover een mooi stukje geschreven die u hieronder kan lezen. 

                                Fotografie maandag 5 oktober  

Op maandag 5 oktober gingen leerling van VSO DLinde tijdens VT, fotografie doen. Ze zaten in het techniek lokaal. 

Leerlingen van verschillen klassen gingen samen met iemand die professioneell fotograaf is foto's maken, ze gingen eerst een uit leg krijgen over hoe de camera werkt. Daarna kregen ze te horen dat ze naar buiten gingen om groepfoto's te maken. Toen de groep buiten was kregen ze te horen wat de eerste opdracht is 

Ze moesten allemaal een foto maken van iets van boven en van ooghoogte en van beneden.  Daarna kregen ze hun tweede opdracht. De tweede opdracht was om een foto van iets te maken en het groot te laten lijken. Ze gingen allemaal iets vinden waar van ze een foto van maakte. De derde opdracht was dat ze de mooiste foto die ze hadden opnieuw te maken met de camera op een andere houding.  

 

Toen ze terug op school kwamen gingen ze terug naar het techniek lokaal, waar ze eerst zaten. Ze gingen allemaal hun mooiste foto's uit kiezeen gingen de nummers van de foto op het papier schrijven zodat de fotograaf weet welke foto's ze moet door sturen terug na school. Daarna gingen ze heel even praten over hoe de les was. Alle leerlingen vonden het wel leerzaam en leuk, ze vonden wel sommigen opdrachten een beetje saai maar voor de rest vonden ze het een leuke les. 

Ze gingen ook soms samen werken of elkaar helpen om goede foto's te maken.  

En het was een prettige les, leerlingen waren blij en actief.