VSO leerlingen blij met Chrome boeken

Sinds augustus 2020 zijn er op school chroombooks aanwezig. Dit zorgt voor veel meer mogelijkheden tijdens de lessen om ICT in te zetten.  Onze leerling Janman heeft hierover een mooi stukje geschreven die u hieronder kan lezen.

 

De leerlingen van VSO de linde zijn blij met de nieuwe chromebooks die we dit schooljaar kregen om mee te werken.  

 De meeste leerlingen vinden het wel fijn om met de nieuwe Chromebooks  te werken en vooral omdat je er leuke dingen mee kan doen.  Het er mee werken is wel even wennen, vooral met bijvoorbeeld het wachtwoord onthouden en inloggen etc.  

Maar de Chromebooks gebruiken tijdens de lessen gaat wel goed. Dit zeggen de leerlingen en ze vinden het fijn om bijvoorbeeld wereldoriëntatie er mee te doen of om te gebruiken tijdens de media lessen. 

 Ze vinden het ook fijn om er mee muziek te luisteren of tijdens andere lessen dingen er mee op te zoeken om het beter te begrijpen. Ook voor andere vakken, zoals rekenen, aardrijkskunde, topografie, geschiedenis, enz worden ze gebruikt. Bijvoorbeeld een samenwerkingsopdracht en dan om dingen op te zoeken en daarover te schrijven. 

Tijdens het thema ' samenleving ' gingen kinderen van groep C1/2 samen werken en gingen ze op de chromebooks dingen zoeken over recyclen en tot slot gingen ze ook nog een beat maken tijdens deze les. De meeste leerlingen vonden het leuk dit te doen en het werken met de chromebooks maakt het leuker en makkelijker.   

 

Janman.