Vrolijke gezichten bij woonzorgcentrum ‘De Bloemendal’

Een stralende lach op de gezichten van de bewoners van woonzorgcentrum ‘De Bloemendal’.

Een kerstattentie in de vorm van een high-tea box, verzorgd door de leerlingen van MatchPOinD (samenwerking tussen scholen Arkelstein (school voor praktijkonderwijs) en De Linde(voortgezet speciaal onderwijs), werd goed ontvangen door bewoners van ‘De Bloemendal’. ‘’Even iets lekkers om de bewoners in het zonnetje te zetten in deze lastige tijd’’.

 

Het initiatief komt voort uit een samenwerking tussen Zorggroep Solis, Woonzorg Nederland en MatchPOinD met sponsoring van SW Vastgoed Verbetering en schoonmaakbedrijf Van Laar & zn.

Binnen het woonzorgcentrum bundelen de verschillende partijen hun krachten om samen iets te betekenen voor de ouderen van ‘De Bloemendal’. Naast de high-tea-verassing, zorgt de aanwezigheid van de jongeren De Linde en Arkelstein ook voor levendigheid, met name in deze tijden van corona.

Maar het mes snijdt aan twee kanten: Binnen ‘De Bloemendal’ kunnen de jongeren wekelijks aan de slag met verschillende werkzaamheden die passen binnen het onderwijsaanbod. Het schoonmaken van verschillende ruimtes, het verzorgen van koffie en thee en klusjes in het pand worden regelmatig opgepakt door de groep jongeren onder leiding van een docent. Bij alle activiteiten wordt gekeken hoe er een verbinding plaats kan vinden met de bewoners waarbij alle corona-maatregelen in acht worden genomen. Bewoners kunnen meekijken, maar soms ook deelnemen aan lessen zoals kunst 3D of activiteiten die door de jongeren worden georganiseerd zoals bingo.

 

Hayo Terpstra van Woonzorg Nederland, is als initiator erg enthousiast om de samenwerking met scholen aan te gaan binnen ‘De Bloemendal’. ‘’Binnen het gebouw zijn er veel betrokken vrijwilligers actief, maar de jongeren bieden ook echt een meerwaarde’’, aldus Terpstra. Dit succes op het gebied van samenwerken en elkaar versterken zorgt ervoor dat we steeds verder gaan kijken naar mogelijkheden en we betrekken hier ook nieuwe partners bij.’’ Er liggen plannen om samen met supermarkt Plus en de verschillende partijen een winkel te openen zodat bewoners binnen het gebouw de dagelijkse boodschappen kunnen doen. Daarnaast zal de stichting de Parabool aanhaken bij deze mooie samenwerking.

De foto bij dit artikel is gemaakt door Lily Brugman (leerling vso De linde).

 

Dit artikel is ook gepubliceerd in de Deventer Post en het Deventer Nieuws. Deze kun je bekijken op de onderstaande linken.