Thema op weg naar werk met VSO B1 – B2

Thema op weg naar werk met VSO B1 – B2

Op bezoek bij de Albert Heijn
Op woensdag 26 februari zijn 4 leerlingen van de onderbouw naar de Albert Heijn van Vlotenlaan geweest. Dit wordt gedaan omdat we op school bezig zijn met het thema: ‘Op weg naar werk’. We bieden onze leerlingen daarmee een kijk in de mogelijkheden die er zijn na hun schoolperiode.

Onze leerlingen kregen een rondleiding in de winkel maar ook achter de schermen. Achter de schermen werd er wat verteld over het magazijn, de kantine, het werk van de manager en assistent manager, veiligheid etc. Daarna mochten de leerlingen zelf aan het werk. Ze gingen producten vullen, spiegelen en zelfs een kijkje achter de kassa.

We zullen dit de aankomende weken elke woensdag blijven doen tot dat alle leerlingen zijn geweest.

Geschreven door: Keano en Ersin.
Wij gingen naar de Albert Heijn
en toen ging de juf ons een rondlijding geven.
En toen gingen we hun helpen.
en voor de kasa staan.
En toen gingen we terug naar school.

Samen met de middenbouw naar ATC
Donderdag 28 februari zijn 2 leerlingen van de onderbouw mee geweest naar ATC.                We zijn op school druk bezig met het thema ‘Op weg naar werk’ en willen onze leerlingen zoveel mogelijk externe stageplekken laten zien. ATC is een voorbeeld van zo’n plek, het wordt ook wel het Arbeidstraining Centrum genoemd.

Bij het ATC worden werkzaamheden uitgevoerd voor andere bedrijven zoals dozen vouwen, kaarten sorteren, stickers plakken en nog veel meer. De middenbouw leerlingen gaan hier heen als voorbereiding voor op een echte stage en dit keer mochten onderbouw leerlingen mee om ook een beetje te snuffelen. Ze waren heel hard aan het werk met heel veel plezier.

Bloemendaal.
Geschreven door: Semir en Ersin.
wij gingen naar bloemendaal op de fiets
Wij gingen de linde t shirts aan doen
En toen gingen we schoon maken
En toen gingen we de winkel openen van bloemendaal
En toen gingen we kijken of de datums van de producten goed waren
En netjes de spullen op de plaats legen
En toen gingen we weer terug naar school.