Stage-carrousel dagbesteding is een succes!

In het kader van het oriënteren op een toekomstige werkplek, zijn we dit jaar gestart met een groepsstage, die we op school de stage-carrousel noemen. Leerlingen maken op deze manier, met begeleiding vanuit school, kennis met verschillende werkzaamheden die gekoppeld zijn aan de uitstroomprofielen. Door observaties en gesprekken met de leerlingen krijgen we een beeld waar de leerling affiniteit mee heeft. Daarna kunnen we samen met ouders en de leerling een vervolgtraject gaan uitstippelen. Dit project wordt gecoördineerd vanuit het stagebureau en wordt in samenwerking gedaan met de groepsleiding. 

 Leerlingen uit VSO E zijn dit schooljaar gestart bij de Parabool, waar ze zowel bij het Groene Erf als de Kleurmeesters mee konden draaien. Gedurende 5 weken heeft iedereen van beide locaties gezien en ervaren welke werkzaamheden er zijn en met wie er samengewerkt kan worden.  Vervolgens is er de stap gemaakt naar Philadelphia, een zorgorganisatie die gevestigd is in Woonzorgcentrum 'De Bloemendal' en hier allerlei werkzaamheden verricht ten behoeve van de ouderen die hier wonen. Helaas moesten we vanwege de eerste golf van Corona hier voortijdig mee stoppen en helaas is deze locatie vanaf juni gesloten. 
 
Na de zomervakantie hebben we een vervolg kunnen geven aan deze carrousel. Dit keer konden we starten bij de Heihoeve, een zorgboerderij van Dimence in Lettele. 
In het kort staat hieronder (geschreven door onze leerling Khenzo) welk werk er gedurende 5 weken verricht is. Heihoeve  

We zijn 5x bij de heihoeve geweest . 

De eerste keer hebben we uien geraapt en aardeappels gerooid. 

Elke week mocht er een groepje met de dieren werken er zijn schapen en kippen. 

De hokken schoon maken en voeren . 

Verder zijn we druk geweest met mais, aardeappels sorteren , eiren rapen en schoonmaken pompoenen zoeken en poetsen  

En de laatste dag boontjes van de stokken gehaalt en gedopt . 

Het was leuk . Het is de bedoeling dat we na de kerstvakantie ook nog bij een 4e zorgorganisatie gaan ‘meedraaien’, zodat iedereen een goed beeld krijgt welke organisaties/dagbestedingsplekken er allemaal zijn in Deventer en omgeving.  Wil je meer weten hierover, neem dan gerust telefonisch contact op met het stagebureau. 

 Laurens Tepperik ; coördinator arbeidstoeleiding  

Annemarie Oeseburg; Projectleider arbeidstoeleiding