les over hoe je eten moet snijden.

We hebben een les snijden gevolgd met de leerlingen.  Dit zorgt voor veel meer mogelijkheden tijdens de les in de keuken om het in te zetten.  Onze leerling Janman heeft hierover een mooi stukje geschreven die u hieronder kan lezen.  

Leerlingen van groep C1/2 hebben les over hoe je eten moet snijden.  

De leerlingen van groep c1/2 van VSO DLinde hebben vandaag les over hoe je eten moet snijden. Ze snijden appels, komkommer en banaan etc. Sommigen gaan samen werken en laten elkaar zien hoe je dat moet doen En andere kiezen ervoor om alleen te werken. Ook kwam er een leraar van de keuken om een beetje te laten zien hoe je het moet doen en gaf het goede voorbeeld.  

Ze gingen ook een video kijken over hoe een vrouw iets snijdtEn daarvoor gingen ze een filmpje bekijken over waar heel veel suiker in zit.   

Toen ze daar mee klaar waren gingen ze hun werkplek klaar maken en gingen ze beginnen met snijden. Daarna gingen ze het in blokjes snijden en in bakjes doen. Tot slot gingen ze elkaar nog vragen stellen over wat ze mee hadden genomen voor de lunch.  

 Leerlingen mogen het eten meenemen naar huis van wat ze gesneden hadden. Ze gingen ook de klassen rond om wat uit te delen.