Inzamelactie kleine elektrische apparaten

 

 

 

 

Inzamelactie kleine elektrische apparaten Ook dit jaar besteden we met onze leerlingen weer aandacht aan het milieu door deel te nemen aan recycling acties. Dit jaar zijn dit twee verschillende projecten. De bekende Wecycle-actie waar we als school al een paar jaar aan deelnemen. Dit is een landelijk project. Dit jaar doen we ook mee aan een actie die in Deventer loopt: de E-waste race. Voor beide projecten een korte toelichting.

Wecycle organiseert in Nederland de inzameling van elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Het is de bedoeling dat de komende maanden onze leerlingen zo veel mogelijk kleine elektrische apparaten inzamelen voor recycling. Wat mag er worden ingeleverd: kleine apparaten met een stekker of die werken op een accu of batterij. Door mee te doen met de inzamelactie sparen de leerlingen voor een mooi cadeau én een goed doel. Voor elke deelnemende school doneert Wecycle een bedrag aan Stichting Jarige Job. Deze stichting trakteert jarige kinderen, wiens ouders geen geld hebben voor een feestje, op een verjaardagsbox. De Wecycle actie loopt tot half november

De E-waste Race Dit is een wedstrijd tussen scholen in Deventer om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt en in de familie op te halen. Tijdens een E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval aanmelden op deze website: https://www.ewasterace.nl Scholieren en buurtbewoners maken dan een afspraak om het afval thuis op te laten halen. Wij krijgen voor het verzamelen grijze containers. De school scoort hier punten mee die op deze site worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint. Zo maakt de E-waste race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk. De leerlingen hebben allemaal een flyer meegekregen met meer info en de website. De E-waste Race loopt tot de herfstvakantie.

Voor meer informatie van beide projecten kunt u contact opnemen met Wilma Liefers.