iedereen bedankt voor steun en inzet

Beste mensen, leerlingen, ouders, samenwerkingspartners en geïnteresseerden, 

Wat leven we in een bijzondere tijd. Overal waar je kijkt, luistert en leest, word je geïnformeerd over corona. Bijna alles wat we op dit moment doen of juist niet doen, wordt bepaald door dit virus. Onze school is eigenlijk tijdelijk onze school niet. We missen namelijk het allerbelangrijkste dat vso De Linde tot school maakt, namelijk de leerlingen! En wat missen we die leerlingen! Als collega’s van vso De Linde merken we nu meer dan ooit dat we heel erg betrokken zijn bij de leerlingen, dat we het beste willen voor hen, maar ook dat we nu niet alles kunnen doen wat we eigenlijk zouden willen. Dat laatste is ook logisch, want gezondheid en veiligheid gaat vóór alles! Onze leerlingen kunnen daarom nu niet op school zijn, maar toch zijn alle (vak)leerkrachten, onderwijsassistenten en onderwijsondersteunende collega’s steeds druk bezig om de leerlingen op allerlei mogelijke manieren te laten leren via thuisopdrachten. En dat bewijst maar weer dat leren ook buiten een schoolgebouw kan.  

Als school weten we dat het niet altijd meevalt om thuis te werken. Het vergt veel van leerlingen om gemotiveerd te blijven, vooral als leren niet vanzelf gaat. Het vergt ook zeker wat van ouders om het eigen werk te combineren met het thuiswerk van de kinderen. Allereerst willen we daarom enorme waardering uitspreken voor onze leerlingen en hun ouders. Jullie doen het geweldig! Onze complimenten daarvoor! We gaan ervoor om het met elkaar vol te houden in het belang van een goede gezondheid van iedereen. 

En ondanks dat het allemaal niet altijd makkelijk is voor leerlingen en ouders, ontstaan er prachtige dingen. We krijgen teksten, mailtjes, foto’s en zelfs filmpjes van alle mooie dingen die onze leerlingen maken en doen. Er wordt thuiswerk gemaakt, gekookt, geklust, getekend etcetera etcetera. Leerlingen krijgen challengeslessen in bewegen en praktijkvakken door creatieve collega’s (onder andere via social media als Instagram) waardoor leerlingen aangespoord worden gezond te blijven eten, bewegen en te blijven leren. En dat werkt! Want onze leerlingen zijn echte toppers!  

Als we op school zitten, werken we onder andere veel samen met woonzorgcentrum De Bloemendal. En ook nu denken onze leerlingen aan de bewoners van De Bloemendal. Hele stapels kaarten en tekeningen worden voor deze bewoners gemaakt, om te laten weten dat we aan ze denken! Dat is natuurlijk op en top burgerschap!  

En dan denken we natuurlijk ook aan onze samenwerkingspartners, die onze leerlingen ondersteunen, in de thuissituatie helpen begeleiden en/of die het (buiten de corona-tijd) mogelijk maken dat onze leerlingen praktijkervaring opdoen voor de toekomstWe hebben een leerling die zelf foto’s heeft gemaakt om daarmee een kaart te maken voor al die organisaties waar wij zo fijn mee samenwerken. Een prachtige opdracht, uitgewerkt door een leerling met talent! 

En vso De Linde valt onder het geweldige bestuur van De Onderwijsspecialisten. Een bestuur dat op de achtergrond vso De Linde ondersteunt en zo goed mogelijk van adviezen voorziet om op afstand kwalitatief goed onderwijs te blijven bieden in deze corona-tijd.  

Wij kunnen door dit alles alleen maar tot de conclusie komen dat we als leerlingen, ouders, samenwerkingspartners, gemeente Deventerbestuur van De Onderwijsspecialisten en collega’s van vso De Linde, prachtig samenwerken en elkaar nodig hebben om van deze tijd het beste te maken. 

We gaan er samen voor en bedanken iedereen voor de inzet en de steun! 

Henri Nout en Evelien Wichers Schreur, MT vso De Linde